Sonsbeek

15 september, 2008

Culturele Woensdag 10 September, Arnhem

Sonsbeek

 

 

 

 

Op mijn allereerste culturele woensdag zijn we naar Park Sonsbeek geweest. Hier is een beeldententoonstelling te zien waar allerlei internationale kunstenaars hun kunstwerken laten zien. Het thema van deze dag is ‘Grandeur’. De Grootsheid van de kunstwerken. Dit kan je opvatten als een groot kunstwerk bv. Dit kunstwerk van afval blikjes waarvan enorm grote doeken zijn gemaakt. En over de grote stuiken zijn gedrapeerd. Hier onder zie je goed de verhoudingen tussen het kunstwerk en de mens. 
Ook waren er minder mooie kunstwerken in het park. Ik vond namenlijk de Windwijzer gemaakt van 2 casino rad onderdelen minder mooi. Het kunstwerk hing op 4 meterhoogte tussen 2 bomen in, aan de rand van het park. Hoewel er een licht briesje waaide deed het kunstwerk vrijwel niets. En was het effect meteen weg.

 * Later die dag zijn we nog naar het museum van sonsbeek geweest.

Het was een leuke leerzame dag..

 

Ook bij de Flying green house, waarbij het net lijkt of er enorme bellen door het bos zweven. Maar als je eronder doorloopt het gevoel hebt dat het een groot doorzichtig gebouw aan touwen boven je hangt. Doordat het doorzichtig is vormt het wel een geheel met het bos de kleuren en het licht reageren met het kunstwerk.

Reacties zijn gesloten.